Anneli

 

Jag – fotograferad av Katja Jahn

Om mig:

Fullständigt namn: Anneli Kristina Sundkvist

Anneli eftersom mina föräldrar drabbades av total idétorka när de insåg att det sedan länge bestämda Johan inte funkade längre. Till slut tröttnade min farmor och faster Elisabet och meddelade att om mamma och pappa inte kom upp med något namn snart (!) tänkte de börja kalla mig Viola. Och jag lovar – det var inte hippt 1967.

Kristina efter min mammas närmaste väninna och studiekamrat i Lund. Faktiskt är det väl ett fint bevis på kvinnlig vänskap? Jag är stolt över att mamma manifesterade den så.

Född: 7 mars 1967

Nationalitet: Svensk. Men mamma är född i Helsingfors och kom hit under kriget. Hennes mamma var i sin tur född i Negaunee, Michigan och jobbade under många år i New York. Så jag är väl svensk-finsk-amerikan. Andra generationens invandrare och därtill med utomeuropeiskt påbrå, jojo! Det är något för SD att bita i!

Uppvuxen: Sävsjö i Småland. Jag flyttade dagen efter studentexamen och tänker inte återvända.

Bor: I en stor 1:a i Uppsala.

Har även bott i: Sävsjö, London, Kalmar, Östersund och Mellbystrand (på somrarna som barn).

Civilstånd: Singel sedan hösten 2008.

Barn: Nej, jag är en sådan där onormal kvinna som aldrig längtat efter att bli mamma.

Husdjur: Två cocker spaniels (Dharma och Myrten) och en katt (Sparris). Cockervalpar kan inträffa och jag äger ytterligare cockrar som bor hos vänner (fodervärd). Under många år hade jag hästar, men sedan några år är det slut med det. Får se om jag tar upp det igen.

Akademisk examen: Fil. dr. i arkeologi (Uppsala Universitet 2001)

Yrke: Arkeolog. Jag har jobbat sedan 1992, mestadels vid universitetet men nu är jag tillbaka inom uppdragsarkeologin = vi som gör utgrävningar när det ska byggas vägar och annat.

Arbetsplats: Societas Archaeologica Upsaliensis (SAU) sedan oktober 2009. Trivs jättebra! Jag älskar faktiskt mitt jobb.

Livsinställning: Sedan en tid tillbaka har jag fått en ledstjärna i ett citat av skådespelerskan och konstnären Laurel Holloman:

I’d like to look at my career when I’m older and go, ”Hey, I really did things that were hard”

Det är fanimig det finaste jag läst sedan jag (inte) konfirmerades!

Intressen: Hundar, hästar, att skriva, litteratur, film, resor, foto… eh… arkeologi (ja, jag vet att det är mitt jobb men…)

Gör jag på fritiden: Håller på med hundarna, umgås med vänner och framför allt – skriver på mina olika bokprojekt. Reser om jag har möjlighet.

Favoritresemål: Rom! Egypten! England är alltid trevligt. För närvarande är jag väldigt sugen på att åka till USA där jag inte har varit så mycket. Det är mest New York och Los Angeles som lockar. Jag är en stadsmänniska.

Vad som brukar göra folk förvånade: Jag har ingen TV. Fattar inte att det är så konstigt.

Utöver det är jag av vissa karaktäriserad som en riktig bitch, men det struntar jag faktiskt i. Jag tror till och med jag är stolt över det. För som Madonna har sagt:

I´m tough, ambitious and, and I know exactly what I want. If that makes me a bitch, okay.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s