Andra

Under fliken Adalin berättar jag om mitt för närvarande största skrivprojekt, som även är det första jag gör skönlitterärt. Men som arkeolog skriver man mycket och jag har alltid tyckt väldigt mycket om det. Sedan ett par år har jag börjat skriva mer systematiskt vid sidan av det jag gör i jobbet.

Aktuellt just nu är Vikingarnas hästar som är en populäriserad, utvecklad version av min doktorsavhandling Hästarnas land. Aristokratisk hästhållning och ridkonst i Svealands yngre järnålder (Uppsala 2001).

Avhandlingen trycktes i 800 exemplar (standard) och sålde slut på mindre än ett år. Hade man vetat att intresset från ”vanliga” hästmänniskor var så stort hade vi nog försökt att trycka fler, men vem kunde ana? Hur som helst har jag i flera år tänkt att försöka ge ut avhandlingen igen, men det har inte blivit av. När jag äntligen tog tag i det hela gjorde jag om texten från grunden istället, så nu är det en helt annan bok.

Utdrag ur Vikingarnas hästar

Även om fokus är på Skandinavien och vikingatid, spänner boken över mycket långa tidsepoker.  I länken nedan finns ett utdrag ur kapitel 2, som handlar om hur hästen och människans samarbete en gång började. Det här är fortfarande råmanus, så ännu har ingen redigering gjorts.

Första ryttarinnan

Jag hoppas att Vikingarnas hästar skall kunna komma ut under 2011. Jag söker just nu pengar för finansiering. Boken kommer att förläggas av Balderson Förlag.


 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s